Η αύξηση των κονδυλίων για την ανεργία από 2,7 δις σε 4 δις, απασχολεί την κυβέρνηση, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο αξιοποίησης κονδυλίων από άλλα υπουργεία.

Ads

Το ζήτημα της ανεργίας συζήτησαν σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή κατά τη διάρκεια σύσκεψης, ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη και τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Π. Τζωρτζάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ανεργίας, σχεδιάζει κινήσεις στους άξονες της απασχόλησης, της διατήρησης θέσεων εργασίας και της κατάρτισης των ανέργων ενώ παράλληλα θα εστιάσει στην επιτάχυνση των προγραμμάτων κατάρτισης και στην ενίσχυση της απορροφητικότητας των προγραμμάτων απασχόλησης.

Με το τέλος της τουριστικής περιόδου να πλησιάζει και μπροστά στο ενδεχόμενο «επιβάρυνσης» του ταμείου ανεργίας με 100.000 επιπλέον εργαζομένους, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης των ανέργων για το «νεκρό», από άποψη της απασχόλησης στον τουρισμό, εξάμηνο.

Ads

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα όπως η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, το ύψος των δαπανών, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας και ο συντονισμός των διαφόρων προγραμμάτων του υπουργείου.