Κλειστή είναι ξανά η λεωφόρος Λαυρίου και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Κερατέας, καθώς κάτοικοι τοποθέτησαν εκ νέου μπάζα στο οδόστρωμα, αντιδρώντας στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή. Ο δρόμος είχε ανοίξει χθες, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και εισαγγελέα.

Ads

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ισχυρή αστυνομική δύναμη συνόδευσε έναν εκσκαφέα που θα άνοιγε τη λεωφόρο Λαυρίου από τα μπλόκα. Αρχικά, καθάρισαν τη λεωφόρο από τα μπάζα που βρίσκονταν στο ύψος του οικισμού Πέτα, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Β’ είσοδο Κερατέας, στον κόμβο Κακιάς Θάλασσας, ο οποίος επίσης παρέμεινε κλειστός για μία εβδομάδα. Η λεωφόρος Λαυρίου τελικά άνοιξε από τα οδοφράγματα και η κυκλοφορία διεξαγόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ κανονικά. Λίγο αργότερα όμως, η Λαυρίου έκλεισε ξανά.

Εν το μεταξύ, συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για το ζήτημα. Χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως στην Κερατέα «δεν θα υπάρξει αστυνομικό κράτος, αλλά ούτε ένα τοπικό παρακράτος», προσθέτοντας πως «τοπικοί παράγοντες, και δεν ξέρω ποια άλλα κέντρα, είναι αυτά που επιδιώκουν τη σύγκρουση και μόνο τη σύγκρουση. Και ασχολούνται με την αστυνομία». Να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δηλώνοντας ότι η κατάσταση στην Κερατέα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, έκανε λόγο για ανικανότητα σχεδιασμού από πλευράς της κυβέρνησης και εξυπηρέτηση συμφερόντων. Την υποστήριξή του στους κατοίκους της Κερατέας που δίνουν «μάχες σώμα με σώμα» με τις δυνάμεις της «κρατικής καταστολής», εξέφρασε με γραπτή του δήλωση από την πλευρά του, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ads