Σε αποκλεισμό του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης έχουν προχωρήσει συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, με κύριο αίτημα τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. «Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο γκρεμό, δεν θα πληρώσουμε εμείς τα λάθη σας» γράφει το πανό που έχουν αναρτήσει στην πόρτα της εισόδου.

Ads

«Πολλοί από εμάς είμαστε απλήρωτοι δύο χρόνια, ενώ άλλους μας πληρώνουν όποτε το θυμηθούν. Μας λένε ότι καλύπτουμε πάγιες ανάγκες, αλλά την ίδια στιγμή ότι θα μας απολύσουν όλους στο τέλος της χρονιάς. Εγώ είμαι 9.5 χρόνια συμβασιούχος και εργάζομαι στην Ακρόπολη, άλλοι είναι περισσότερα χρόνια» μας είπε συμβασιούχος, η οποία βρίσκεται στον αποκλεισμένο αρχαιολογικό χώρο.

«Εγώ είμαι ακόμη περισσότερα χρόνια συμβασιούχος και ακόμη περιμένω τη μονιμοποίησή μου» ανέφερε άλλος, τονίζοντας ότι αυτή τη φορά θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν.

Οι συμβασιούχοι του υπουργείου και αρχαιοφύλακες από την Ακρόπολη, καθώς και το Εθνικό και το Βυζαντινό μουσείο, ζητούν να γίνουν προσλήψεις, να τους καταβληθούν δεδουλευμένα ακόμα και 22 μηνών, να καταργηθεί ο νόμος Παυλόπουλου για το 24μηνο και να μην γίνουν 350 απολύσεις που αναμένονται στο τέλος του μήνα. Απαιτούν οι συμβάσεις τους να γίνουν αορίστου χρόνου.

Ads

«Θα είμαστε εδώ σήμερα και αύριο, μπορεί και παραπάνω» ενημέρωναν οι συμβασιούχοι τους τουρίστες που συγκεντρώνονταν στην είσοδο του χώρου, αναφέροντας ότι περιμένουν και την άφιξη στο χώρο συμβασιούχων από τη Σπάρτη.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, ανέφερε με τη σειρά του ο πρόεδρος των εκτάκτων υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού κ. Χασομέρης.