Μετά το ΤΕΙ Πειραιά και τη Νομική Σχολή Αθηνών, και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισε αναστολή της λειτουργίας της.

Ads

«Σταθμίζοντας με ευθύνη την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί από τις τρέχουσες κυβερνητικές πολιτικές επιλογές, διαπιστώνει ότι η Σχολή Αρχιτεκτόνων αδυνατεί εκ των πραγμάτων να συνεχίσει τη λειτουργία της και αποφασίζει την αναστολή της, από την Τετάρτη 4 Μαΐου, μετά από ανοικτή Γενική Συνέλευση, η οποία θα εξειδικεύσει μορφές δράσης», σημειώνεται σε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών της Σχολής.

Η αδυναμία λειτουργίας της Σχολής, σύμφωνα με τους καθηγητές οφείλεται στο μεγάλο αριθμό διδασκόντων που συνταξιοδοτούνται και δεν αντικαθίστανται, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής Αρχιτεκτόνων να έχει μειωθεί κατά 40% στην τελευταία διετία. Ακόμη, η μη ανανέωση του Προεδρικού Διατάγματος που επιτρέπει την υπό όρους εκλογή μελών ΔΕΠ χωρίς την κατοχή διδακτορικού διπλώματος έχει επιπλέον αναστείλει κάθε εκλογή και εξέλιξη συναδέλφων, που καλούνται να διδάξουν συνθετικά μαθήματα, τα οποία αποτελούν τον κύριο κορμό του προγράμματος σπουδών.