«Εντοπίσαμε στην πορεία μέλη της Χρυσής Αυγής με σημαίες του ΠΑΜΕ» σημείωσε από το βήμα της Βουλής, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για να λάβει την απάντηση από τον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι για τα σημερινά επεισόδια ευθύνεται η ίδια.

Ads

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, συνέδεσε, μάλιστα, τα σημερινά επεισόδια με τις δηλώσεις στελεχών του ΚΚΕ τις τελευταίες ημέρες «περί μη αποδοχής του Συντάγματος».

«Προβοκάτορα» χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «Δεν είμαστε γραμμένοι σε κανένα paybook».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με το περιστατικό αναφέρει ότι το κόμμα «καταγγέλλει σε όλο τον ελληνικό λαό ότι το προβοκατόρικο σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ μπροστά στη Βουλή. Ομάδα προβοκατόρων αρπάζοντας σημαίες του ΠΑΜΕ επιχείρησε με συνθήματα και ενέργειες να παρασύρει διαδηλωτές σε έκτροπα, ώστε να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Η άμεση παρέμβαση της περιφρούρησης της διαδήλωσης τους αφόπλισε και τους απομόνωσε, ενώ τα μεγάφωνα της διαδήλωσης τους κατήγγειλαν».

Ads

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «την ύπαρξη σχεδίου μαρτυρά η συκοφαντία που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ λίγο μετά κατά του ΚΚΕ, εντός της Βουλής, ισχυριζόμενος ότι το ΚΚΕ κάλεσε τους διαδηλωτές να εισβάλουν στην Βουλή και να την κάψουν. Το ίδιο και οι διάφορες συκοφαντίες που εξαπέλυσαν κατά του ΚΚΕ κανάλια και ραδιόφωνα μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ έδειξαν ότι το οργανωμένο περιφρουρημένο λαϊκό κίνημα μπορεί να εκφράσει και να μετατρέψει σε πολιτική ταξική δύναμη τη λαϊκή αγανάκτηση και να αποκρούσει τα σχέδια προβοκάτσιας, εκφοβισμού του λαού, από όπου και αν προέρχεται».