«Η νομιμοποίηση και η γενικευμένη εξάπλωση του ηλεκτρονικού τζόγου που περιλαμβάνει το μνημόνιο και προωθεί η κυβέρνηση με κύριο επιχείρημα την είσπραξη μεγάλων εσόδων για το κράτος είναι ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του λαού και της νεολαίας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

Ads

Στην ίδια ανακοίνωση προτίθεται ότι «Με αυτή τη λογική το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι η νομιμοποίηση των ναρκωτικών και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Είναι ένα ακόμα δείγμα της σαπίλας του καπιταλισμού και των πολιτικών ηγεσιών που τον υπηρετούν, να θεωρούν το τζόγο παράγοντα ανάπτυξης. Η «νόμιμη» λειτουργία πάνω από τριάντα χιλιάδων καταστημάτων ηλεκτρονικού τζόγου και διάφορων μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών (φρουτάκια κα) θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες ιδιαίτερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα και ειδικά στη νεολαία».

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «σαθρά και προκλητικά» επιχειρήματα της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «Η νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου δεν είναι απάντηση στον λεγόμενο παράνομο. Είναι αξιοποίηση και ανάπτυξή του. Ο παράνομος θα συνεχίσει να υπάρχει δίπλα στο λεγόμενο νόμιμο και θα αναπτύσσεται παράλληλα».