Ένας 31 ετών άνδρας, άτομο με ειδικές ανάγκες, βρέθηκε νεκρός την Κυριακή, στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας όπου νοσηλευόταν τα τελευταία χρόνια σοβαρότατα νοητικά και κινητικά προβλήματα, ενώ τη νύχτα εκείνη δεν βρισκόταν καν γιατρός στο ίδρυμα, λόγω των τεράστιων ελλείψεων που αντιμετωπίζει σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ads

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ίδρυμα, τη νύχτα που συνέβη το περιστατικό με τον 31χρονο υπήρχαν σε υπηρεσία μόλις τρεις βοηθοί νοσηλευτές και μια νοσηλεύτρια για την περίθαλψη συνολικά 85 παιδιών με ειδικές ανάγκες, ενώ στο ίδρυμα δεν υπήρχε γιατρός για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον νοσηλευόμενο, ενώ από τον περασμένο Οκτώβριο, το ίδρυμα λειτουργεί χωρίς διοικητή.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τζιόλα, που διενήργησε χθες νεκροψία-νεκροτομή, ο θάνατος του 31χρονου οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, καταγγέλλουν ότι το ίδρυμα τους τελευταίους μήνες έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του και παραμένει χωρίς διοίκηση, χωρίς ιατρικό προσωπικό και με τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτές. Καταγγέλλεται επίσης ότι αρμόδιοι, από την 1.2.2010, έδωσαν εντολή στην αγροτική γιατρό του ιδρύματος να πραγματοποιεί τις εφτά εφημερίες ανά μήνα όχι στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, αλλά στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης.

Σημειώνεται ότι από το 1998 μέχρι σήμερα στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών έχουν σημειωθεί πάνω από τριάντα θάνατοι παιδιών με νοητικά και κινητικά προβλήματα.

Ads

Πηγή: Ελευθεροτυπία