Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι εργαζόμενοι σε φορείς ψυχικής υγείας σήμερα, με 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή. Στην κινητοποίηση πήρε μέρος και ο ΟΚΑΝΑ. Οι εργαζόμενοι του οργανισμού συνεχίζουν την κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού.

Ads

 
Το σωματείο των εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο) πήρε την απόφαση κήρυξης της απεργίας έπειτα από την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής των μισθών τους, σε συντονισμό με σωματεία της απεξάρτησης που βιώνουν παρόμοια προβλήματα.
 
Η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε στις 11.00 και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών.
 
Οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, που φτάνουν μέχρι και τους μισθούς 11 μηνών. Ακόμη, την άμεση τήρηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και διάθεση των αναγκαίων ποσών για την ομαλή λειτουργία των φορέων.
 
Επιπλέον, διεκδικούν την κατάρτιση χρονοδιαγράμματος και σχεδίου από το υπουργείο με διαφάνεια για τη διαχείριση των πόρων από τους φορείς.

Οι φωτογραφίες είναι του Φίλιππου Μεσσίνη από το FosPhotos