Για «αλαζονικό παραλήρημα» του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΒ, αλλά και τις δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». «Βλέπει τον εαυτό του ως νέο Λένιν», ανέφερε και συνέδεσε εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ με τα επεισόδια στη Χαλκιδική.

Ads

 
«Μέσα στο αλαζονικό παραλήρημά του ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται «δρόμους κοινωνικής πάλης», αμφισβητεί ευθέως τη Δημοκρατία, λέγοντας ότι «έχουμε πλήρη αίσθηση των περιορισμένων δυνατοτήτων να ανατρέψουμε τα πράγματα by the book» και βλέπει εαυτόν ως νέο Λένιν», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
 
«Προφανώς, η «κοινωνική πάλη» που ευαγγελίζεται, είναι οι δολοφονικές επιθέσεις τύπου Χαλκιδικής και οι εκβιαστικές πρακτικές συνδικαλιστών που τζογάρουν με το μόχθο και την αγωνία των μαθητών. Να είναι βέβαιος ο κ. Τσίπρας ότι τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που φαντασιώνεται θα παραμείνουν μόνο εκεί. Στις φαντασιώσεις του».
 
Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Το νέο παραλήρημα του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ανάξιο κάθε σχολιασμού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προστίθεται:
 
«Τον διαβεβαιώνουμε, πάντως,  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να βρίσκεται απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή, απέναντι στον καταστροφικό δρόμο των μνημονίων, στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την απαξίωση των δημόσιων αγαθών και τη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας».
 
«Την ίδια στιγμή, θα περιμέναμε, εκτός από τις ανακοινώσεις που επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να βρει το χρόνο να επιχειρηματολογήσει για τις πολιτικές της κυβέρνησης και τις προτάσεις της»,
καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Κριτική στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε και το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τον πως «δεν σέβεται τις θυσίες των Ελλήνων». «Την ώρα που οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να ξεπεράσουν με ασφάλεια την τελευταία φάση της κρίσης και η κοινωνία ζητά μέτρα διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, κυρίως μέσα από τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας, ο κ. Τσίπρας, από το βήμα του ΣΕΒ, διακηρύσσει μονότονα την προσδοκία του η χώρα να αποτύχει για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη ο ίδιος και το κόμμα του», αναφέρει η Ιπποκράτους.
 
«Προσπαθώντας να κρατήσει ενωμένες κάτω από το ψεύτικο κέλυφος του αντιμνημονιακού λόγου τις συγκρουόμενες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υποδύεται ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα από όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και από το τι μας διδάσκει η κυπριακή εμπειρία. Και κυρίως, δεν σέβεται τις θυσίες των Ελλήνων, χάρη στις οποίες η Ελλάδα αποκτά την πραγματική δυνατότητα να χειραφετηθεί από το μνημόνιο», προσθέτει.
 
«Οι ομιλίες Σαμαρά – Τσίπρα στη συνέλευση του ΣΕΒ εξελίχθηκαν σε μια δικομματική αντιπαράθεση για το ποιος από τους δύο μπορεί να διασφαλίσει καλύτερα τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των κεφαλαιοκρατών» επισημαίνεται σε σχόλιο του ΚΚΕ.
 
«Με τις υποσχέσεις τους για κοινωνική συναίνεση επιδιώκουν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην υποταγή σε ένα δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων και όχι του λαού» τονίζει.