Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος παρέχεται το δικαίωμα προσλήψεων συμβασιούχων κατ΄εξαίρεση μέχρι 30 ημέρες πριν από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Η σχετική εγκύκλιος ικανοποιεί ουσιαστικά σχετικό αίτημα των δημάρχων, ώστε να καλυφτούν οι πολλές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στους ΟΤΑ.

Ads

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του δευτέρου εδαφίου του άρθρου 17 του ν. 3870/2010, κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου, για τις προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σχέση μίσθωσης έργου από τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.2190/94, όπως ίσχυαν πριν την τροποποίησή τους» σημειώνει η εγκύκλιος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «επομένως, οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα απαγορεύεται να προσλαμβάνουν προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σχέση μίσθωσης έργου κατά το χρονικό διάστημα των τριάντα ημερών πριν από τη διενέργεια των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων».

Από τις επόμενες εκλογές θα αρχίσει να εφαρμόζεται η απαγόρευση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών για διάστημα δύο μηνών πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών -αντί ενός μήνα που ίσχυε μέχρι σήμερα- και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων.

Ads