Εκβιασμό προς το λαό χαρακτήρισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός: ή στηρίζετε την πολιτική που ακολουθείται ή έχουμε πιθανότητα εκλογών. Σε συνέντευξή της σήμερα στον Περισσό, ως απάντηση στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «έκανε έναν ωμό, τρομοκρατικό,εκβιασμό και ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ,από τα λαϊκά στρώματα. Ο εκβιασμός ήταν εάν δεν είναι πρώτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ, τότε θα έρθει χάος».

Ads

Η γ.γ του ΚΚΕ είπε ότι ο λαός έχει την ευκαιρία στις 7 και τις 14 Νοεμβρίου να προχωρήσει στην πρώτη αλλαγή συσχετισμού δύναμης, ενισχύοντας το ΚΚΕ. «Πρέπει να χάσουν ψήφους, ώστε να είναι πολιτική ήττα, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ και μόνον μεταπήδηση στο ΚΚΕ δίνει ελπίδα για τον τόπο. Δεν θα επέλθει καμιά αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, αν, για παράδειγμα, ψηφιστούν υποψήφιοι που απλώς εκφράζουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο».

Προέβλεψε, επίσης, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες και προετοιμάζονται σενάρια συνεργασίας, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν σε τρία έως πέντε χρόνια. «Ο κ. Μητσοτάκης, η κα Μπακογιάννη, ο κ. Ψαριανός, ο κ. Μητρόπουλος δουλεύουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αυτή την προοπτική. Ο καβγάς είναι εάν θα είναι κεντροδεξιά η συνεργασία ή κεντροαριστερή. Γιατί ούτε η ΝΔ θέλει να είναι ο Γκένσερ της συνεργασίας, ούτε το ΠΑΣΟΚ να είναι ένα μικρό κόμμα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Παπαρήγα στα θέματα του Αιγαίου, μιλώντας για συμφωνία συνεκμετάλλευσης ανάμεσα στους κ.κ. Παπανδρέου και Ερντογάν. Θέλουν, είπε, να το δώσουν σε εταιρίες να το εκμεταλλευτούν.

Ads

Τόνισε, ακόμη, ότι βρήκαν συμφωνία οι δυο πλευρές, ώστε η Ελλάδα να πάρει τα δώδεκα μίλια σε άσχετες περιοχές, αλλά άλλες να παραμείνουν ουδέτερες. Γιατί όσα μας ανήκουν να τα δώσουμε, διερωτήθηκε.