Στην κατάσχεση του σπιτιού ενός άνεργου μεταλλεργάτη προχώρησε το Δημόσιο για χρέη 1.677 ευρώ στην εφορία, όπως αποκαλύπτει ο Ριζοσπάστης. 

Ads

 
Ο μεταλλεργάτης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είναι άνεργος εδώ και τρία χρόνια και το μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο είναι το συγκεκριμένο σπίτι στα Καμίνια.
 
Το σπίτι βρίσκεται υπό κατάσχεση, καθώς ο ιδιοκτήτης του χρωστά στην εφορία 1.677,95 ευρώ και με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 2.173,81 ευρώ.
 
Η διαδικασία της κατάσχεσης ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου από δικαστικό επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Κουτσούμπας: Καμιά κατάσχεση σε πρώτη ή δεύτερη κατοικία

«Δεν πρέπει να γίνει καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη ή δεύτερη κατοικία ιδιαίτερα σε μακροχρόνια άνεργους», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή το δημοσίευμα.

Ads

«Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια, όπως αυτή που προβάλει σήμερα το πρωτοσέλιδο του ‘Ριζοσπάστη’, για τον άνεργο μεταλλεργάτη που πήγαν να του κάνουν κατάσχεση επειδή είχε κάποια παλιά χρέη στην εφορία, από μια κλήση Τροχαίας  για 30 – 40 ευρώ. Κάποια μικροποσά δηλαδή τα οποία τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανεργίας που είχε ο συγκεκριμένος, δεν μπορούσε να τα αποπληρώσει και συσσωρεύτηκαν με αποτέλεσμα αυτή την εξέλιξη» σημείωσε. 

Υπενθύμισε ακόμη ότι το ΚΚΕ είχε καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, την οποία όμως, όπως είπε, τα άλλα κόμματα δεν ψήφισαν.

«Θα πρέπει εδώ και τώρα να μην υπάρξει καμία κατάσχεση, να ανακληθεί αυτή η απόφαση. Τα εργατικά σωματεία πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Κανείς μόνος του στην κρίση» πρόσθεσε.

Καραθανασόπουλος: Δείχνει την πλήρη απανθρωπιά του συστήματος

Στο θέμα αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στον realfm. «Αυτό δείχνει την πλήρη απανθρωπιά του συστήματος και παρά τις διακηρύξεις τις οποίες κάνει η κυβέρνηση ότι δεν θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς και ιδιαίτερα πρώτης κατοικίας από μεριάς της τράπεζας. Αυτό καταλαβαίνετε, δεν ισχύει για τα χρέη τα οποία έχουν προς το Δημόσιο και ιδιαίτερα προς τις Εφορίες», τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος.

«Άρα, το ακατάσχετο πάει περίπατο και από αυτή την άποψη, διαμορφώνονται οι συνθήκες για μία ολομέτωπή επίθεση απέναντι σε βασικά δικαιώματα: το δικαίωμα της στέγασης, της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, της παροχής νερού, μπαίνει σε αυτές τις μυλόπετρες», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.