Κατάληψη πραγματοποιείται από το πρωί και μέχρι τις 10:30 στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τους υπαλλήλους. Αυτή την ώρα στην συγκέντρωση που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι έξω από το υπουργείου παρευρίσκονται και υπάλληλοι από τον ΕΦΕΤ.

Ads

Ο Σύλλογος των εργαζομένων στον τομέα του υπουργείου, που ασχολείται με θέματα αγοράς και καταναλωτή, διαμαρτύρεται για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθεί η γενική γραμματεία Καταναλωτή στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι περιμένουν να επιδώσουν υπόμνημα με τις θέσεις τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο οποίο επισημαίνουν ότι οι δύο γενικές γραμματείες, η γ.γ. Εμπορίου και η γ.γ. Καταναλωτή λειτουργούν συμπληρωματικά η μία στην άλλη και η εποπτεία τους δεν μπορεί να είναι σε ξεχωριστά υπουργεία.

Παράλληλα, δικαστικοί υπάλληλοι, διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα προχώρησαν σε αποκλεισμό του δικαστηρίου της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Και στην Πάτρα

Με κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας διεκδικούν και οι δικαστικοί υπάλληλοι την επίλυση οικονομικών και θεσμικών τους αιτημάτων, ζητώντας επίσης την εκτέλεση εργασιών συντήρησης στο κτίριο. Σύμφωνα με τους δικαστικούς υπαλλήλους, η κατάληψη θα διαρκέσει έως τις 10.30 και μέχρι τότε δεν έγιναν οι προγραμματισμένες για σήμερα το πρωί, δίκες.

Ads