Όχι στις πρόωρες εκλογές, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, επιμένοντας στην επιλογή του δημοψηφίσματος, προκειμένου ο ελληνικός λαός να εκφράσει τη βούλησή του.

Ads

«Η συνεννόηση δεν προϋποθέτει κυβέρνηση συνεργασίας. Η συνεννόηση είναι θέμα εθνικού καθήκοντος – δεν γίνονται με μεζούρα αυτά», τόνισε.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real FM, ο κ. Καστανίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις, κάτω από συνθήκες μεγάλης ψυχολογικής πίεσης.

Για τη ΝΔ επισήμανε: «Ας κάνει τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα και να έρθει στη συνέχεια να μας πει τι να εφαρμόσουμε. Να τελειώνουν αυτά τα καλαμπούρια».

Ads

Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε, όμως, αιχμές για την τρόικα, την οποία κατηγόρησε ότι έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την ύφεση, την οποία προσδιόριζε στο 3,8% τον Μάιο, αλλά και για τη στάση του Βερολίνου για τη συνεχή πίεση προς την Ελλάδα.

Μίλησε για «μεταπράττες» που έβγαλαν τα χρήματά τους από την Ελλάδα, ωστόσο, υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης να προχωρήσει στην νέα φορολόγηση των ακινήτων, αμφισβητώντας, παράλληλα, τις ενστάσεις συνταγματολόγων περί αντισυνταγματικότητας του νόμου, που τελικά οδηγεί σε δήμευση περιουσίας.