Αρνητής του Ολοκαυτώματος εμφανίστηκε στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Αναφερόμενος στην άρνηση του Ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή να παραστεί στην προκαταρκτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ με την αιτιολογία ότι σε αυτή συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος, σημείωσε φωτογραφίζοντας τον εαυτό του: «Ασφαλώς και συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος στην επιτροπή».

Ads

Η αναφορά του χρυσαυγίτη βουλευτή προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου, ρώτησε: «στην Γερμανία ποια θα ήταν η αντιμετώπιση του αρνητή του Ολοκαυτώματος; Πέντε χρόνια φυλακή».

Λαμβάνοντας, πάντως, λίγο αργότερα τον λόγο ο κ. Αθανασίου, αναφέρθηκε σε πρόταση της ΝΔ για το Ολοκαύτωμα και τις Γενοκτονίες. Σημειώνοντας πόσο σοβαρό είναι το θέμα του αντιρατσιστικού, κάλεσε σε σύνεση και ψυχραιμία στις επιτροπές, προκειμένου να ληφθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση.
 

 
Ο Ηλίας Κασιδιάρης διαμαρτυρήθηκε, αλλά ο Β. Οικονόμου επέμεινε: «Πέρασε εδώ από το βήμα ο αρνητής του ολοκαυτώματος των Εβραίων. Υπάρχει ποινική αντιμετώπιση αυτής της συμπεριφοράς; Όταν σας έλεγα για την ανάγκη του αντιρατσιστικού νόμου έρχεται η πραγματικότητα να σας δείξει την αναγκαιότητά του».