Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατέθεσε την Τετάρτη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της επίθεσης κατά της Λιάνας Κανέλλη.

Ads

 
Ο Κασιδιάρης ισχυρίστηκε πως πρόκειται για «στημένη» κατηγορία και ζήτησε την απαλλαγή του.  Ο βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος αμφισβήτησε ακόμα και το βίντεο
 
«Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία που μου αποδίδεται. Ουδέποτε διέπραξα το αδίκημα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Αδιάψευστος μάρτυράς μου το τηλεοπτικό υλικό της επίμαχης εκπομπής, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
 
«Η εν λόγω κατηγορία προέκυψε κατόπιν κακόβουλου τηλεφωνήματος του δημοσιογράφου κ. Δελατόλα στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράικου, γεγονός που επίσης αποδεικνύεται από το τηλεοπτικό υλικό.
 
Είναι προφανές ότι η κατηγορία απαγγέλθηκε από άνθρωπο που ουδέποτε είδε το επίμαχο γεγονός, με προφανή σκοπό να κινηθεί άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία και να συλληφθώ, καθώς το εν λόγω αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα. Θεωρώ θλιβερό να συνεχίζεται η ταλαιπωρία μου και να διαπομπεύομαι δημοσίως από τα μέσα ενημέρωσης, για ένα αδίκημα που οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν διέπραξα. Για όλους τους παραπάνω λόγους αιτούμαι την απαλλαγή μου».