«Οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ με βλέπουν σαν τον νονό τους», υποστηρίζει μιλώντας στο « Πρώτο Θέμα» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, προσεχώς, να αυξηθεί η κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματός του.

Ads

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν τους επτά βουλευτές της ΝΔ που επέλεξαν είτε το λευκό είτε το άκυρο κατά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ να βρίσκονται σε τροχιά μετακίνησης τους στο ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης λέει: «Αν πρόκειται για τους επτά που διαρρέει η Ρηγίλλης, ναι, συνομιλώ μαζί τους». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διάσπασης της ΝΔ.

Σημειώνει ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τη ΝΔ και αναφέρει ότι «ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ θα ήθελαν να μετακινηθούν στον ΛΑΟΣ», καθώς «οι περισσότεροι με βλέπουν με τον σεβασμό του πολιτικού τους μέντορα». «Όταν ήμουν μικρός και δεν τα πήγαινα καλά με τον πατέρα μου, πήγαινα στον νονό μου. Κάποιοι στη ΝΔ με βλέπουν σαν τον νονό», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης. Μάλιστα εμμέσως προειδοποιεί τον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την εκλογή του νέου γραμματέα της Κ.Ο της Ν.Δ και τις εμφανιζόμενες τάσεις ανταρσίας ότι «όταν το 8% των βουλευτών σε αμφισβητεί μέσα σε τρεις μήνες είναι κάτι που θα πρέπει να το σκεφθείς σοβαρά ως πολιτικός αρχηγός».

Ακόμα, διαβλέπει σαφή κίνδυνο για την προοπτική της χώρας και εκφράζει φόβους για κατάρρευση των τραπεζών, ενώ αποδίδει ευθύνες στις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή για την κατάσταση της οικονομίας. «Αν πέσει μία τράπεζα, θα ξεκινήσει το ντόμινο. Δεν έχουμε τις άμυνες της Αμερικής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ads

Ο Γ. Καρατζαφέρης «χρεώνει» στις κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή και του Κ. Σημίτη την κακή κατάσταση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας διευκρινίζοντας: «Δόλος δεν υπήρξε. Δεν έκανε κάτι ο Καραμανλής ή ο Σημίτης για να κερδίσουν κάτι. Έγιναν λάθος πολιτικές εκτιμήσεις». Συγκεκριμένα, εκτιμά πως η χώρα δεν ήταν έτοιμη να μπει στην ΟΝΕ και την κατάσταση επιβάρυνε η διεξαγωγή της ολυμπιάδας του 2004, ενώ αναφέρει για τον Κ. Καραμανλή ότι «αν είχε πάρει από την πρώτη ημέρα σκληρά μέτρα, η χώρα θα είχε σωθεί».

Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης εκφράζει την ανησυχία του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέροντας ότι «προβλέπει θερμότερο του θερμού επεισόδιο με την Τουρκία, με συνέπεια εδαφικό ακρωτηριασμό», ενώ κληθείς να σχολιάσει τα της εξεταστικής στην υπόθεση Siemens τονίζει: «Ο Ζαγοριανός θα γίνει έμβλημα κακοπιστίας στη Δικαιοσύνη για πολλά χρόνια, εξαιτίας του χειρισμού του στην υπόθεση».