Μηνυτήρια αναφορά κατά του Θεόδωρου Τσουκάτου κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος, με την οποία ζητά να διερευνηθούν θέματα που αφορούν λογαριασμούς του δεύτερου στο εξωτερικό, με τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι διακινήθηκε μαύρο χρήμα από τα ταμεία της Siemens.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο από την αγωγή ομολογούνται τα αδικήματα της παράβασης των νόμων περί μεσαζόντων και της χρηματοδότησης των κομμάτων, όπως και το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Κατά τη έξοδό του από δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Καμμένος δήλωσε, μεταξύ των άλλων: «Ευχαριστώ τον κ. Τσουκάτο για το κείμενο της αγωγής που μου κατέθεσε. Το κοινοποίησα στον Εισαγγελέα ΑΠ διότι στην αγωγή που μου κατέθεσε ο κ. Τσουκάτος ο ίδιος δηλώνει, όχι με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, ο οποίος, όπως γνωρίζουμε έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, αλλά ως ενάγων πλέον, ότι ο ίδιος και εν γνώσει του επανειλημμένως παραβίαζε την εκλογική νομοθεσία, παραβίαζε τον νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και μάλιστα ότι αυτό το έκανε κατά συνήθεια και κατά πάγια πρακτική».

Ακόμη ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο Θ. Τσουκάτος με τον Χριστοφοράκο προκειμένου να δώσει ο εκπρόσωπος της Siemens ως χορηγία στο ΠΑΣΟΚ ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, επισημαίνει ότι στην αγωγή του ο Θ. Τσουκάτος λέει ότι η συνάντηση έγινε με την μεσολάβηση επιχειρηματία και έτσι προκύπτει η παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων.

Ads

Υπενθυμίζεται πως χθες ο κ. Τσουκάτος κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Πάνου Καμμένου σχετικά με τα όσα εκείνος ανέφερε στην εξεταστική της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens, για την ύπαρξη και άλλων χρηματικών ποσών -πέραν του ενός εκατομμυρίου- που έχει παραδεχθεί ότι πήρε για την υπόθεση της Siemens.