Μετά το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει στο διάλογο για την Παιδεία. «Ο διάλογος έτσι όπως γίνεται καταλήγει σε προηλειμμένες αποφάσεις και έχει απαξιωθεί», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και γνωστοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία, αλλά θα καταθέσει γραπτώς τις θέσεις του, γεγονός που η υπουργός έκρινε ως θετικό.

Ads

Η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε σήμερα με τους πρόεδρους του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενόψει της σύστασης της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας «οι προτάσεις του υπουργείου για το Νέο Λύκειο είναι υπό διαμόρφωση και θα δοθούν για διαβούλευση μέσα στον Οκτώβριο».

Αναφερόμενη η υπουργός στην απόφαση της Εκκλησίας να μελετήσει τα σχολικά βιβλία και να συντάξει πόρισμα είπε ότι «τα βιβλία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος εκδίδονται από το υπουργείο Παιδείας και την ευθύνη τους έχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο».

Ads

Παράλληλα, η Άννα Διαμαντοπούλου εξέφρασε τη δυσφορία της για τις καταλήψεις, λέγοντας πως «το κλειστό σχολείο χρησιμοποιείται από εξωσχολικούς ή και πιθανώς από κόμματα ως πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση», ενώ χαρακτήρισε τις καταλήψεις ως «ακραία μορφή αγώνα, που δεν μπορεί να γίνεται καθημερινότητα».

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έσπευσε να θριαμβολογήσει για την έλλειψη κενών και προβλημάτων, ασκώντας -για μια ακόμη φορά- επικοινωνιακή πολιτική εντυπώσεων. Σε διάστημα λιγότερο του μηνός, ξεκίνησαν οι καταλήψεις στα σχολεία, τα κενά καθημερινά εμφανίζονται αυξανόμενα, ενώ τα τμήματα με υπεράριθμους μαθητές πλησιάζουν σήμερα τα 700, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ», δήλωσε η υπεύθυνη του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Καλούμε την κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να καλύψει άμεσα κενά και λειτουργικές ανάγκες στα σχολεία της Επικράτειας και να δώσει σαφείς εξηγήσεις για την βάναυση προσβολή εις βάρος της ιστορίας μας», κατέληξε η Ελίζα Βόζεμπεργκ.