Έντονη ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου μετά τη λήξη της συνάντησής του το βράδυ της Τετάρτης με την ΟΛΜΕ.
 

Ads

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ τονίζει πως η επιβολή της αύξησης του ωραρίου στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς με οριζόντιο τρόπο αποτελεί τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τη συγκυβέρνηση.
 
«Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βάλουν πλάτη για ποιον, κύριε υπουργέ;
Ποιος κερδίζει 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από την αύξηση του ωραρίου στην ιδιωτική εκπαίδευση;
Ποιος κέρδισε από τη μη καταβολή του Δώρου Πάσχα για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες σε πολλά ιδιωτικά σχολεία; (πάντως όχι το κράτος που έχασε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές).
Ποιος κέρδισε 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς (όταν το κράτος έχασε άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ από τα ασφαλιστικά του ταμεία;)
Γι’ αυτούς να βάλουμε πλάτη, κ. υπουργέ; Γι’ αυτούς που κερδίζουν σχεδόν 45 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τα νομοθετήματα της πολιτείας εις βάρος μας; Για να απολυθούν μέχρι και 1.000 συνάδελφοί μας;», αναρωτιούνται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
 
Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση για να αντιληφθεί κάποιος ποιοι είναι μονίμως κερδισμένοι και μονίμως χαμένοι στο χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια.
 
Χαμένη, τονίζει η Ομοσπονδία, είναι η κοινωνία, οι γονείς και οι μαθητές ενώ κερδισμένοι είναι μόνο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. «Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε τις επόμενες ημέρες, εάν ακόμη ισχύει η από το Σύνταγμα κατοχυρωμένη ισονομία και ισοπολιτεία», καταλήγει.