«Να μην επιβαρύνουν τον απλό πολίτη με τις κινητοποιήσεις τους κάλεσε τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες» ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας με δηλώσεις του. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία οδηγεί σε απώλεια εσόδων και γιγάντωση των ελλειμμάτων, τα οποία πληρώνει το σύνολο των πολιτών» επισήμανε. Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στα Μέσα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Ads

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί για την Τρίτη, ζήτησε από τους εργαζόμενους στα μέσα «να πάρουν τις αποφάσεις τους κατά συνείδηση αλλά όχι απέναντι στους πολίτες. Η στάση αυτή» τόνισε «φανερώνει αδυναμία».

«Δεν θα δείξουμε το δάχτυλο μας στους εργαζόμενους αλλά και αυτοί να μην χρησιμοποιούν τη γροθιά τους απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες που εξαρτώνται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, καλώντας τις διοικήσεις να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση των συμφερόντων των εταιρειών.

Ο υπουργός υποστήριξε επιπλέον ότι θα διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. «Περιφρουρούμε το δικαίωμα στην εργασία όλων των εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες» δήλωσε και πρόσθεσε: «γίνονται κάποιες μετατάξεις, οι οποίες θεωρούνται νέες προσλήψεις. Ο λόγος να είναι μετρημένος και η στάση μας, στάση ευθύνης».

Ads

«Δεν μπορεί να έχουμε διαφυγόντα έσοδα και να παραμένουν τα ελλείμματα σε βάρος του Έλληνα πολίτη. Αν συμφωνούμε ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες της Αθήνας, με το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούν, πρέπει να γίνουν καλύτερες, τότε είμαστε στην ίδια πλευρά» κατέληξε.