Δεν ήταν μόνο τα ηχηρά ονόματα του κυβερνώντος κόμματος (Βάσω Παπανδρέου, Έκτωρ Νασιώκας και Δημήτρης Κρεμαστινός) που έστειλαν, χθες, από τη Βουλή το μήνυμά τους στην Κυβέρνηση. Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του βουλευτή της Α’ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Θωμά Ρομπόπουλου. Μιλώντας στο tvxs ο κ. Ρομπόπουλος επαναμβάνει αυτό που είπε και στην χθεσινή ομιλία του, ότι δηλαδή δεν θα ξαναψηφίσει νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή η Κυβέρνηση, εάν δεν έχει προηγηθεί διάλογος με την Κοινοβουλευτική ομάδα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε προηγουμένως ο Προϋπολογισμός του 2011, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν ήρθε σε συνεννόηση με κανένα άλλο «πράσινο» βουλευτή.

Ads

Συνέντευξη στο Βαγγέλη Στολάκη (ομάδα tvxs Θεσσαλονίκης)


Κύριε Ρομπόπουλε, μας ξαφνιάσατε με την τοποθέτησή σας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού του 2011 καθώς δηλώσατε: «η κυβέρνηση έχει πάρει πολλά μέτρα, ας της δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία». Προσωπικά δίνετε τελευταία ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ;

Η Κυβέρνηση έχει κάνει πάρα πολλά προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως τώρα έφερε έναν προϋπολογισμό που δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να τον συζητήσουμε. Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας. Γνωρίζουμε πως η αγορά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Οι υγιείς επιχειρήσεις, πλέον, καθίστανται προβληματικές, εργαζόμενοι μένουν άνεργοι και όλα αυτά δυστυχώς δεν τα συζητήσαμε στη Βουλή. Χτες δήλωσα πως θα πρέπει να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό του 2011, αλλά ποτέ ξανά, προσωπικά, δεν θα ψηφίσω ένα νομοσχέδιο του οποίου δε θα προηγηθεί συζήτηση σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας.

Δεν θα ψηφίσετε άλλο νομοσχέδιο ακόμα και αν αυτό σημαίνει τη διαγραφή σας;

Ads

Δεν θα προλάβει να διαγραφεί ο Ρομπόπουλος. Θα φύγω.

Προηγήθηκε επαφή σας με άλλους «δυσαρεστημένους» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;

Όχι δεν έχω μιλήσει με κανέναν.

Δηλώσατε επίσης πως έχετε ζητήσει ραντεβού με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ωστόσο δεν έχετε συναντηθεί μαζί του.

Αυτά που είπα στη Βουλή ήθελα να τα επισημάνω κατ’ ιδίαν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και όχι μέσα στη Βουλή. Όπως καταλαβαίνετε ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ένα βαρύ πρόγραμμα. Η δική μου η σειρά για να συναντηθώ μαζί του δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά και εγώ έπρεπε να μιλήσω.

Επικοινώνησε μετά τη χτεσινή σας τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής κάποιος από τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου;

Ναι, με ενημέρωσαν πως θα συναντηθώ με τον Πρωθυπουργό όταν θα γίνει η συνάντηση με τους αναπληρωτές εισηγητές των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας.

Δεν νομίζετε πως πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος στις «μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού» που τόσες φορές επικαλούνται τα κυβερνητικά στελέχη;

Οι θυσίες αυτές έπρεπε να είχαν γίνει τα τελευταία τριάντα χρόνια. Δεν είναι δυνατό να έχει συμφωνηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έλλειμμα ύψους 3% και η Ελλάδα να έχει έλλειμμα σχεδόν 16%. Διαφορετικά αν αποφασίσουμε πως δεν θέλουμε τις θυσίες τότε θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την Ευρώπη. Αν όμως θέλουμε να συνεχίσουμε θα πρέπει να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις. Έχουμε ορισμένες υποχρεώσεις.