Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, σε βαθμό κακουργήματος, για υπεξαίρεση αντικειμένων μεγάλης αξίας, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ.

Ads

Στην προκαταρκτική εξέταση που πραγματοποιήθηκε, στην οποία κλήθηκε να καταθέσει σαν κατηγορούμενη η ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά. Ακολούθησε άσκηση δίωξης και διατάχθηκε κύρια ανάκριση στον ανακριτή του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης εξέτασε καταγγελίες που ανέφεραν ότι η ηγουμένη της Μονής και οι οικείοι της καταχράστηκαν τα περιουσιακά στοιχεία και τα έσοδα της μονής, με αποτέλεσμα να υπάρχει μακρά λίστα υπαρχόντων στο Υποθηκοφυλακείο στο όνομα της ηγουμένης.

Τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν δείχνουν ότι η ιδιοκτησία του νομικού προσώπου της μονής του Αγίου Ραφαήλ, η οποία ιδρύθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1962, δεν είναι καν εκκλησία του Αγίου. Η περιουσία του μοναστηρίου εκτείνεται στα 400 τετραγωνικά μέτρα γης στο χώρο του μοναστηρίου, ενώ τα 250 τετραγωνικά μέτρα εξ αυτών είναι αποτέλεσμα δωρεάς το 1968, ενώ άλλα 150 τετραγωνικά μέτρα αγοράστηκαν το 1973. Τίποτε άλλο περαν αυτών, δεν βρίσκεται στην κατοχή της Μονής.

Ads

Η Εισαγγελία έλαβε επίσης υπόψιν της την καταχώρηση ενός απίστευτα μεγάλου ποσού σε δωρεές, εκδηλώσεις προβολής της ηγουμένης και «φιλανθρωπικό» έργο από τα έσοδα της ηγουμένης από το συγγραφικό της έργο.

Από χθες, άρχισαν να καλούνται στο γραφείο του ανακριτή μάρτυρες για την κύρια ανάκριση, η οποία θα πραγματοποιηθεί ως κατεπείγουσα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία