Θέμα ακυρότητας για τις κατηγορίες και την παραπομπή του στην υπόθεση του Βατοπεδίου θέτει ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας.

Ads

«Είναι καραμπινάτη ακυρότητα. Είναι στις προθέσεις μου να πάω το θέμα μέχρι τέρμα. Ούτε παραγραφές ούτε ξεπαραγραφές. Θα ζητηθούν συγγνώμες από τους συκοφάντες. Θα πάω μέχρι τέλους. Θα ζητήσουν συγγνώμη αυτοί που δύο χρόνια έχουν κατασυκοφαντήσει. Διαβάστε το πόρισμα. Είναι απίθανα αυτά τα οποία γράφονται μέσα, η τσαπατσουλιά, η προχειρότητα, οι ανακρίβειες» δήλωσε μιλώντας στον Real FM κάνοντας λόγο για πραξικόπημα και υποστηρίζοντας ότι οι διαρροές στην χθεσινή ψηφοφορία αποτελούν μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Δικαιωμένος» από τη Βουλή δήλωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος δεν παραπέμφθηκε για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

«Επί δύο ολόκληρα χρόνια, βρέθηκα αντιμέτωπος με μια καταιγίδα συκοφαντίας και ψεύδους, με στόχο τον πολιτικό μου αποκλεισμό και εξόντωση. Και δι αυτών την υπονόμευση της κυβέρνησης Καραμανλή. Η συκοφαντία αυτή ήταν καθαρή κατασκευή. Χθες η δικαίωσή μου ήλθε από την Βουλή των Ελλήνων» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Ads

«Η Νέα Δημοκρατία το ΚΚΕ το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και ανεξάρτητοι Βουλευτές ανέδειξαν την αλήθεια. Μαζί τους συντάχθηκε ένας σημαντικός αριθμός Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κινήθηκαν με γνώμονα τη συνείδησή τους και όχι κομματικές σκοπιμότητες» πρόσθεσε.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Γιώργος Βουλγαράκης για το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι του Κοινοβουλίου «κινήθηκε πέρα και πάνω από τις κομματικές γραμμές, έβγαλε τα κομματικά γυαλιά και είδε τα πράγματα πιο καθαρά», σχετικά την απόφαση απαλλαγής του από τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν στην υπόθεση Βατοπεδίου. Μιλώντας στο Real FM, σημείωσε πως «θα μπορούσε να τα δει ακόμη καθαρότερα, διότι υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα ζητήματα, στα οποία η Βουλή δεν τοποθετήθηκε, όπως η επιστολική ψήφος, που είναι ένα πολύ κακό δείγμα για τη δημοκρατία μας, ή οι παραγραφές».