H περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων παρελθόντων ετών «μπορεί να κριθεί θετικά, αν πραγματικά είναι η τελευταία περαίωση κι όλοι οι φορολογούμενοι που θα ενταχθούν στο μέτρο θα θεωρούνται ‘καθαροί’ για την εφορία. Και επίσης, τα ποσά που θα ζητηθεί να καταβάλουν οι επιχειρήσεις, είναι μέσα στο πλαίσιο των σημερινών περιορισμένων, λόγω της κρίσης δυνατοτήτων τους» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κ. Μίχαλος.

Ads

«Τίποτε δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Η νέα περαίωση που σκοπεύει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία. Θα μπορούσε, δηλαδή, να κριθεί θετικά, αν πραγματικά είναι η τελευταία περαίωση και όλοι οι φορολογούμενοι που θα ενταχθούν στο μέτρο θα θεωρούνται «καθαροί» για την εφορία. Και επίσης, τα ποσά που θα ζητηθεί να καταβάλουν οι επιχειρήσεις, είναι μέσα στα πλαίσια των σημερινών περιορισμένων λόγω της κρίσης δυνατοτήτων τους.

Ωστόσο δεν παύει να είναι ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο και για να μην θεωρηθεί ότι επιβάλλεται επί δικαίων και αδίκων, θα πρέπει να περιέχει ρυθμίσεις οι οποίες θα προστατεύουν τις επιχειρήσεις που δεν θα ενταχθούν στην περαίωση από «συναλλαγές» με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είναι δαιδαλώδες με διατάξεις αλληλοσυγκρουόμενες που κάνουν ακόμη και τον άγιο να φαίνεται διάβολος» είπε ο κ. Μίχαλος.