H προαναγγελθείσα εξεταστική επιτροπή για την οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης γύρω από την πρόταση του πρωθυπουργού για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στις προσπάθειες εξόδου από την κρίση.

Ads

Για το ζήτημα ρωτήθηκε, στην καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος ξεκαθάρισε: «Δεν θα πρέπει να συγχέουμε τη συναίνεση και τη συνεννόηση, με την ατιμωρησία και τον συμψηφισμό». Προανήγγειλε δε, ότι η πρόσκληση για συζήτηση επί της οικονομίας στους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει συγκεκριμένο πλαίσιο.

«Τι σημαίνει συναίνεση; Όταν επιθυμείς τη συναίνεση κι έχεις τη μοναδική προνομία η αξιωματική αντιπολίτευση να σου λέει έλα να συνεννοηθούμε στα μείζονα κι εσύ της απαντάς με εξεταστικές επιτροπές για οτιδήποτε πετάει και κινείται, μόνο συναίνεση δεν θέλεις» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «για να δούμε μπροστά, εν πρέπει να ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή».

Αν και βρίσκεται πλέον εκτός Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη προστέθηκε σε εκείνους που ζητούν από το Γ. Παπανδρέου να στείλει την Εξεταστική για τα “greek statistics” στις καλένδες.

Ads

«Κατά τη γνώμη μου αυτό το οποίο θα κάνει ο κ. Παπανδρέου τώρα είναι να σταματήσει την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία και καλά θα κάνει, γιατί ήταν από τα πολύ μεγάλα λάθη, κατά τη γνώμη μου, του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δημιουργεί και πολύ περισσότερες εντάσεις» δήλωσε στο Flash η Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας επιπλέον, ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε συνεννόηση και τόνισε ότι θα έπρεπε να το είχε ήδη κάνει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, διαφώνησε με την απόσυρση της εξεταστικής για την οικονομία. Όπως τόνισε «αν η συναίνεση στην οποία αναφέρεται η Νέα Δημοκρατία σημαίνει καταστροφή κάθε θεσμικής λειτουργίας που μάλιστα έχει σχέση και με τον έλεγχο, τον πολιτικό έλεγχο και αργότερα ίσως και τον δικαστικό, πράξεων που ζημίωσαν το δημόσιο αγαθό, το δημόσιο συμφέρον, τότε αυτή είναι μία επικίνδυνη συναίνεση».

«Θέλουμε τη συναίνεση, χωρίς καμία αμφιβολία, αλλά με κανέναν τρόπο δεν θέλουμε να επαναληφθούν πράγματα που έγιναν στο παρελθόν και τα καταδικάσαμε» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.