Νέα τροπή πήρε χτες η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που εκδικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας, μετά την αποκάλυψη ότι οι αστυνομικοί που συνέταξαν την έκθεση αυτοψίας δεν συμπεριέλαβαν στον κατάλογο των μαρτύρων μυστηριώδη γυναίκα – αυτόπτη μάρτυρα η οποία φέρεται ότι, τους κατηύθυνε στο σημείο που χτυπήθηκε από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα ο 15χρονος μαθητής! Το πρωτοφανές γεγονός αποκαλύφτηκε χθες στο δικαστήριο από τα αναφερόμενα στην έκθεση αυτοψίας (21.12.2008) που είχε συντάξει ο 9ος τακτικός ανακριτής, ο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, για την οποία δικάζονται οι ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης.

Ads

Της Μαίρης Μπεναία, για το Έθνος

Υστερα από πιεστικές ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου κ. Αντζ. Παπαβασιλείου, καθώς και του εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση και υπό την… απειλή άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, του κινητού τηλεφώνου του αστυνομικού που φέρεται ότι συνομιλούσε με τη συγκεκριμένη γυναίκα, ο πρώην επικεφαλής του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, Κώστας Κουζέλης, αναγκάστηκε να αποκαλύψει τα στοιχεία της, προκειμένου να κληθεί και να καταθέσει την ερχόμενη Τετάρτη στο δικαστήριο.

Για την ίδια μέρα έχει κληθεί από το δικαστήριο και ο αστυνομικός Δήμος Μηνούδης, ο οποίος φέρεται ότι γνώριζε τη γυναίκα η οποία είναι κάτοικος Εξαρχείων από εμπλοκή της με τη Δικαιοσύνη, καθώς εκείνη τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο τότε.

Ads

Η ύπαρξη της μυστηριώδους μάρτυρος αποκαλύφτηκε στο δικαστήριο από όσα ανέφερε ο ανακριτής στην έκθεση αυτοψίας. Συγκεκριμένα, στο δικαστικό έγγραφο αναφερόταν ότι, στη διάρκεια της αυτοψίας που διενεργούσε ο ανακριτής στα Εξάρχεια, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, μία άγνωστη γυναίκα φέρεται ότι τηλεφώνησε στο κινητό τηλέφωνο και μίλησε με έναν από τους αστυνομικούς (Δ. Μηνούδη) που συμμετείχαν στην ανακριτική έρευνα.

Ερευνες
Ο αστυνομικός, αφού μίλησε μαζί της, στη συνέχεια έδωσε το τηλέφωνο στον τότε επικεφαλής του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής Κώστα Κουζέλη, ενώ -σύμφωνα με όσα αναφέρονταν- η γυναίκα-μυστήριο από κάποιο μπαλκόνι της περιοχής φέρεται ότι έδινε πληροφορίες στους αστυνομικούς την ώρα που διερευνούσαν το σημείο όπου έπεσαν οι σφαίρες.

Τα στοιχεία της γυναίκας δεν δόθηκαν στον ανακριτή από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα η μάρτυρας, που φέρεται ως αυτόπτης, να μην έχει καταθέσει στο πλαίσιο της ανάκρισης. Οι πιεστικές ερωτήσεις που δέχτηκε από την πρόεδρο και κυρίως από τον εισαγγελέα της έδρας, κ. Λακαφώση, ο αξιωματικός που προΐστατο τότε στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής, Κ. Κουζέλης, και κατέθεσε χθες, είχαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η ταυτότητά της.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τον μάρτυρα Κουζέλη να βρει και να δώσει στο δικαστήριο τα στοιχεία της μάρτυρος, λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει και η άρση απορρήτου»!…

Ετσι, ύστερα από ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας, ο μάρτυρας φέρεται ότι επικοινώνησε με τον τότε υφιστάμενό του αστυνομικό, έμαθε τα στοιχεία της γυναίκας και τα έδωσε στο δικαστήριο, προκειμένου να βρεθεί η μάρτυρας και να προσέλθει την ερχόμενη Τετάρτη.