Συνεχίζονται οι έρευνες για το αιματηρό επεισόδιο που έλαβε χώρα το πρωί στη Δάφνη, κατά το οποίο νεκρός έπεσε ένας 35χρονος άνδρας που επέβαινε σε ύποπτο ΙΧ, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς. Όλες οι εκδοχές, ανάμεσα στις οποίες και αυτή της διασύνδεσης με τρομοκρατική οργάνωση, εξετάζονται από την αστυνομία. Ενεργό συμμετοχή στη διαλεύκανση της συμπλοκής αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ο νεκρός είναι ο Λάμπρος Φούντας του Γεωργίου και της Σοφίας γεννηθείς την 23/05/1975 στην Αθήνα και είχε συλληφθεί το 1995 σε επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 04.43 τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή της Δάφνης στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου 33 και Μαυρομιχάλη. Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το πλήρωμα περιπολικού που περιπολούσε στην περιοχή εντόπισε μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «SEAT IBIZA» δύο άτομα που θεώρησε ύποπτα και επιχείρησε να τους ελέγξει.

Στο σήμα της αστυνομίας οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από το ΙΧ και άρχισαν να πυροβολούν. Οι αστυνομικοί από τη μεριά τους ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, ο ένας από τους δύο ενόπλους, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει πεζός και αναζητείται.

Ads

Δίπλα στον νεκρό, ο οποίος φορούσε διπλά δερμάτινα γάντια, βρέθηκε περίστροφο τύπου Ζάσταβα, στο μύλο του οποίου βρέθηκαν έξι φυσίγγια εκ των οποίων είχαν ριχτεί τα δύο. Επίσης, στο σακίδιο που έφερε στην πλάτη του, βρέθηκε χειροβομβίδα, ενώ στο μπουφάν του εσωτερικά είχε συσκευή ασύρματης επικοινωνίας. Η αστυνομία διεξάγει βαλλιστικούς ελέγχους στο όπλο.

Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκαν πέντε κάλυκες των εννέα χιλιοστών, τέσσερις βολίδες και ένα περίβλημα βολίδας. Η χειροβομβίδα, η οποία είναι επιθετική, ανατολικής προέλευσης, παρελήφθη από πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μαζί με όλα τα υπόλοιπα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας όπου εξετάζονται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ΙΧ αυτοκίνητο ανήκει σε κάτοικο της περιοχής και εκτιμάται ότι οι δράστες ετοιμάζονταν να το κλέψουν.

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ χαρακτήρισε την υπόθεση «ιδιαίτερα σοβαρή», ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν εντάσσεται στις αρμοδιότητες του κοινού ποινικού δικαίου, ή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Οι έρευνες διεξάγονται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, αλλά συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.