Ο κ. Θεόφιλλος Τρουλλινός, επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη» και ο πρώην δήμαρχος Μανόλης Καρέλλης τονίζουν πως στα καταστήματα αυτά παρατηρούνται σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας ενώ κάποια από αυτά λειτουργούν χωρίς καν να έχουν τη σχετική άδεια. Αρμόδιος για την έκδοση των αδειών αλλά και για τον έλεγχο των καταστημάτων είναι ο ίδιος ο δήμαρχος.

Ads

Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης μιλούν για ένα σύστημα που φαίνεται «να ελέγχεται πολύ καλά», για ευνοϊκή μεταχείριση του υιού Κουράκη από τον πατέρα-δήμαρχο και για προκλητικά πολυτελή ζωή του 24χρονου που «συζητιέται πια σε όλο το Ηράκλειο».

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν πως εκτός από τη δική του καφετέρια ο υιός Κουράκης είναι συνιδιοκτήτης άλλης εταιρίας που προμηθεύει μεγάλο μέρος των καφετεριών της πόλης ενώ θέτουν και το ζήτημα του προτύπου ζωής που έχει ήδη επιβληθεί στο Ηράκλειο για το οποίο αναπαράγουν τον χαρακτηρισμό μιας «απέραντης καφετέριας…»

Σημείωση:

Το tvxs επικοινώνησε με το γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου και έθεσε υπ’ όψη του περιληπτικά τα στοιχεία του ρεπορτάζ πριν τη δημοσίευσή του, ενώ ζητήθηκε και συνέντευξη του κ. Κουράκη. Σε δεύτερη επικοινωνία, μας ειπώθηκε πως πρόκειται για γνωστές συκοφαντίες εις βάρος του δημάρχου και πως ουσιαστικές απαντήσεις θα δοθούν μέσω της δικαστικής οδού. Ωστόσο, ο κ. Κουράκης επιφυλάχθηκε για τη συνέντευξη εφόσον δημοσιευθεί το ρεπορτάζ και τεθούν όλα τα στοιχεία σε γνώση του.

Ads