Ευθύνες τόσο στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και στην διακυβέρνηση της ΝΔ, για την κατάσταση της οικονομίας επέρριψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ads

Σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον φορά την κρίση, καταλόγισε ευθύνες στον Γ. Παπανδρέου για το γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε ως χώρα κερδοσκοπίας, ενώ δεν παρέλειψε να καταλογίσει ευθύνες και στον Κ. Καραμανλή για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα οικονομικά της χώρας μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Τονίζοντας πως ουδέποτε πίστεψε ότι υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας, καθώς υπάρχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μεγαλύτερο χρέος και έλλειμμα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε αρχής εξαρχής να πει στον κόσμο ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα της Ευρώπης και έτσι θα είχαμε δανειστεί με καλύτερους όρους.

Αναφερόμενος στα νέα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την εξυγίανση της οικονομίας, έκανε λόγο για ενδεχόμενο κοινωνικής χρεοκοπίας και είπε ότι «διαρθρωτικές αλλαγές δεν είναι η συμπίεση του κοινωνικού κόστους, και η μείωση των μισθών στο δημόσιο και στη συνέχεια στον ιδιωτικό τομέα».

Ads

Τέλος αναφερόμενος στον προπηλακισμό του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου, υπογράμμισε πως είναι αποτυχημένη η προσπάθεια κάποιων να χρεωθεί η επίθεση σε δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.