Ο σοβαρός τραυματισμός της εννιάχρονης Νατζάφι Φερστέ, αδερφής του 15χρονου Αφγανού που έχασε τη ζωή του πέρσι όταν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος στην είσοδο του κτιρίου της ΕΕΔΕ στα κάτω Πατήσια, έρχεται στη Βουλή με ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Λεβέντη και Γρηγόρη Ψαριανού προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Ads

Η εννιάχρονη, είναι σήμερα μονόφθαλμη, ενώ το άλλο μάτι της χρήζει χειρουργικών επεμβάσεων οι οποίες δεν είναι δυνατόν να γίνουν στην Ελλάδα. Στο πιστοποιητικό του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» που υπογράφεται από την Α΄ Οφθαλμολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρεται χαρακτηριστικά «λόγω της μικρής της ηλικίας, του γεγονότος ότι είναι μονόφθαλμη και του σοβαρού της καταστάσεώς της συνιστάται, σε έλεγχο και αντιμετώπιση της κερατοπλαστικής με ταυτόχρονη ένθεση ιριδικού ενδοφακού, να μεταβεί σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού, διότι δεν αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα».

«Υπάρχει έγκριση κονδυλίου για την κάλυψη των εξόδων που αφορούν την επέμβαση και τη νοσοκομειακή περίθαλψη της δεκάχρονης Αφγανής; Αν ναι σε τι οφείλεται η καθυστέρηση; Αν όχι , πως προτίθεστε να παρέμβετε ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα;» ρωτούν οι δυο βουλευτές τον αρμόδιο υπουργό.