Νέα συγκέντρωση μπροστά στο κτήριο της Βουλής πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου το κίνημα των «Αγανακτισμένων», που επέλεξε να επιστρέψει τη…γεννέθλια μέρα του ΠΑΣΟΚ. Τα επεισόδια, ωστόσο, δεν έλειψαν, καθώς λίγο πριν από τα μεσάντυχτα η αστυνομία, με επιχείρηση «σκούπα», προσπάθησε να «διαλύσει» ομάδα ανθρώπων, που είχαν παραμείνει στην πλατεία. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές και κυνηγητό στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές.

Ads

«Ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι για να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ» δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι αγανακτισμένοι και το πρώτο Σύνταγμα της χώρας

Η νέα κινητοποίηση ήρθε στις 3 Σεπτεμβρίου, επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και επέτειο της ημέρας που ο Όθωνας αναγκάστηκε να παραχωρήσει το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Ads

«Είναι η ημέρα που μας θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Που μας θυμίζει τα ψέματα και τον εμπαιγμό των εκάστοτε κυβερνώντων» σημειώνουν χαρακτηριστικά στο κάλεσμά τους.

Επιστροφή με…εντάσεις

Στο μεταξύ, ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα μεταξύ «ακροδεξιών» και«αντιεξουσιαστών» όταν οι δύο ομάδες ήρθαν κοντά. Νωρίτερα άτομα από τους «αντιεξουσιαστές» επιτέθηκαν με ρόπαλα σε αυτοκίνητα δημοσιογράφων αναγκάζοντας τους να φύγουν από το σημείο.

Σε μία συμβολική κίνηση περίπου 30 γυναίκες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της κινητοποίησης.


Ραντεβού στη ΔΕΘ

Σημειώνεται πως το επόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, οι «Αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν συλλαλητήρια στους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ, προκειμένου να υποδεχθούν τον πρωθυπουργό με το σύνθημα «είστε ανεπιθύμητοι».