Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Σημειώθηκαν επεισόδια, με τους συγκεντρωμένους να καταγγέλουν αστυνομική βιαιότητα. Υπήρξε ρίψη χημικών, μία προσαγωγή και εκτεταμένες προσπάθειες από τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με συνθήματα, όπως: «Η μεγαλύτερη βία είναι η φτώχεια», «Ως εδώ! Θα ζήσουμε» και «Από την Αττική ως την Χαλκιδική, ίδιοι εργολάβοι – ίδια καταστολή»

  • 20.50: Η συγκέντρωση έλαβε τέλος, σύμφωνα με το left.gr
  • 20.36: Άνδρες των ΜΑΤ παραμένουν επί της νησίδας στη λεωφόρο Αμαλίας την ώρα που η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά 
  • (20.35: Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση στον Λ. Πύργο στην Θεσσαλονίκη, αναφέρει το alterthess.gr. Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν νέο ραντεβού για την επόμενη Κυριακη στις 19.00).
  • 20.25: Στην κυκλοφορία η λεωφόρος Αμαλίας. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποκόψει τους εναπομείναντες διαδηλωτές στην πάνω πλερά της πλατείας Συντάγματος.
  • 20.20: Χρήση χημικών. Νεαρός διαδηλωτής που συνελήφθη φωνάζει”Με χτυπήσανε. Το όνομα μου ειναι Α. Σ. Με χτυπήσανε. Βαράνε στο κεφάλι”.
  • 20.15: Χρήση χημικών. Μία σύλληψη, καταγγέλλεται ότι οι άνδρες των ΜΑΤ χτήπησαν τον συλληφθέντα.
  • 20.10: Προσπάθεια απώθησης των διαδηλωτών προς τον Εθνικό κήπο στην συμβολή τω οδών Οθωνος με Βασ. Αμαλίας.
  • 20.00: Αποκλεισμένη κρατά την διαδηλωση η αστυνομία που προσπαθεί να απομονώσει τους διαδηλωτές και να απομαζικοποιήσει την συγκέντρωση.
  • 19:30: Δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και να τους κατευθύνουν μακριά από τη Βουλή. Χρήση χημικών

Πάντως, συμμετέχοντες στη συγκέντρωση κάνουν λόγο για έναν αστυνομικό για κάθε πολίτη.

Όσον αφορά τον αριθμό των Αγανακτισμένων, οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περισσότερα από 500 άτομα.

Ads

image

Νωρίτερα, στο ξεκίνημα της συγκέντρωσης, το παρόν έδωσαν φοιτητές από δεκάδες τμήματα και σχολές, ενώ εκατοντάδες πολίτες, με πανό και συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συτνάγματος.

image

Ads

Το κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή έγινε μέσω του Facebook.

image
 
Η επιστροφή των Αγανακτισμένων έρχεται σε συνέχεια της ανάλογης διαμαρτυρίας που είχε γίνει το προηγούμενο Σάββατο, 2 Μαρτίου, στην Πορτογαλία, όπου χιλιάδες Πορτογάλοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας.

image

«Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια! Η Πορτογαλία δείχνει το δρόμο».

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, έχουν προσκληθεί διαδικτυακά 40 χιλιάδες άτομα.

Επίσης, οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας oργάνωσαν την ίδια ώρα την 56η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής, με αναχώρηση από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 18.30 για το Σύνταγμα.