Τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον έλεγχο του δημοσίου χρέους ζητεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή που επιδόθηκε σήμερα στον κ. Πετσάλνικο, από τον κ. Τσίπρα και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Π. Λαφαζάνη και Θ. Δρίτσα, το συσσωρευμένο δημόσιο χρέος της χώρα αποτελεί γόρδιο δεσμό για τον ελληνικό λαό, που καλείται να υποβληθεί σε οδυνηρές θυσίες για την αποπληρωμή του.

Ads

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την άποψη ότι υπέρογκο δημόσιο χρέος «είναι σε σημαντικό βαθμό αποτέλεσμα της άνισης διανομής και αναδιανομής των εισοδημάτων, της φοροασυλίας των ισχυρών, της διάχυτης φοροδιαφυγής και των ετεροβαρών συμβάσεων».

Για το λόγο αυτό ζητεί βάσει του άρθρου 44 του Κανονισμού της Βουλής τη σύσταση επιτροπής που θα ασκήσει αυστηρό έλεγχο της προέλευσης και της σύστασης του δημοσίου χρέους, ώστε να μάθει, όπως αναφέρει, ο ελληνικός λαός πώς δημιουργήθηκε και ποιο μέρος του είναι παράνομο, άκυρο και επαχθές, προκειμένου η Ελλάδα να αρνηθεί την αποπληρωμή του.

Κατά την επίσκεψή τους στον κ. Πετσάλνικο, οι κ.κ. Τσίπρας, Δρίτσας και Λαφαζάνης του έθεσαν εκ νέου το ζήτημα της εκκρεμούσης πρότασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης με θέμα «Οι κρίσιμες εξελίξεις και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου» σε ημερομηνία πριν την κρίσιμη σύνοδο.

Ads