Τις υποχρεώσεις τους έναντι του μνημονίου υπενθυμίζει σε επιστολές που απέστειλε τους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι εμπλέκονται με την υλοποίηση του μνημονίου, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στις εν λόγω επιστολές, ο κ. Παπακωνσταντίνου ζητά από τους συναδέλφους του να τις εκπληρώσουν τόσο όσον αφορά στον έλεγχο των δαπανών, όσο και σχετικά με την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών στους τομείς ευθύνης τους.

Ads

Παράλληλα, με άλλες επιστολές προς το σύνολο των μελών της κυβέρνησης, ο κ. Παπακωνσταντίνου ζητεί να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τον προϋπολογισμό 2011 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, καθώς το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού θα κατατεθεί στη Βουλή στις 4 Οκτωβρίου.

Εξάλλου, στις 13 Σεπτεμβρίου θα έρθει εκ νέου στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας, προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην κατάρτιση του προϋπολογισμού. Σημείο αιχμής παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τη μετάταξη του 30% των προϊόντων και υπηρεσιών από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23% και το ενδεχόμενο αντικατάστασης της υποχρέωσης αυτής του μνημονίου, με άλλο μέτρο δημοσιονομικά ισοδύναμο.