Τη βούληση της κυβέρνησης να υπάρξει διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής ερωτηθείς σχετικά με το αν το κυβερνητικό επιτελείο επιμένει στη σύσταση εξεταστικής για την οικονομία.

Ads

Κληθείς να σχολιάσει χθεσινή δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος τάχθηκε κατά της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το θέμα, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι ήδη υπάρχει κατατεθειμένο αίτημα στη Βουλή, υπογεγραμμένο από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα, για τη διερεύνηση των παραποιημένων στοιχείων και πρόσθεσε ότι «το πιο πρόσφορο μέσο που θα ακολουθήσουμε, θα είναι αυτό που πραγματικά θα εξιχνιάσει ό, τι σκιές υπάρχουν».

Για το εάν μπορεί να υπάρξει άλλο μέτρο που μπορεί να θεωρηθεί πιο πρόσφορο, αντί της εξεταστικής, ανέφερε ότι «αυτό που έχουμε είναι αυτή η αίτηση για την εξεταστική επιτροπή» και πως «δεν υπάρχει κάτι άλλο προς το παρόν».

«Φυσικά», πρόσθεσε, «ο κ. Βενιζέλος που έχει άποψη επί πολιτικών και συνταγματικών θεμάτων, εξέφρασε την άποψή του», ενώ σχετικά με το εάν αυτή η σχετική εξεταστική θα έρθει μέσα στο 2011, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι εξεταστικές που κατατέθηκαν είναι αρκετές, ότι κάποιες ολοκληρώνονται και ότι ήδη αναμένεται το πόρισμα από την εξεταστική για τη Siemens. «Όταν κριθεί ότι υπάρχει χρόνος και τεχνικά τρόπος, θα ενεργοποιηθούν και όσες δεν ενεργοποιήθηκαν έως τώρα» συμπλήρωσε.

Ads