Ομάδα σαράντα περίπου ατόμων επιτέθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε πρόχειρα καταλύματα μεταναστών στους Μολάους και τα Πάκια Λακωνίας. Την ίδια στιγμή, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση και στη «Συκιά» -διπλανό χωριό- το βράδυ της Πέμπτης, όπου κρέμασαν ανάποδα μετανάστη επειδή δεν τους άρεσε η συμπεριφορά του.

Ads

Τουλάχιστον τρεις μετανάστες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων κινδυνεύει να χάσει το μάτι του, ύστερα από χτυπήματα μάλλον από σιδηρολοστό, ενώ ένας άλλος έφερε θλαστικά τραύματα στο πόδι. Τα παραπάνω είναι καταγεγραμμένα και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Μολάων, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες. Ο μετανάστης που είναι πιο βαριά τραυματισμένος διακομίσθηκε στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

«Βάρα κι εσύ για να γίνεις άντρας…»

«Βάρα κι εσύ για να γίνεις άντρας…» φέρεται να είπε στον γιο του ένας από τους άνδρες της ομάδας που επιτέθηκε στους μετανάστες, ο οποίος ήταν μαζί του το βράδυ της Τετάρτης.

Ads

Αφορμή για τις επιθέσεις φέρεται να ήταν ένα άλλο γεγονός: το βράδυ της περασμένης Τρίτης μετανάστες έκλεψαν τη τσάντα μίας δασκάλας στους Μολάους. Παράλληλα, το ίδιο βράδυ άγνωστοι διέρρηξαν μία εκκλησία στην ίδια περιοχή.

Οι δράστες της ληστείας είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με πληροφορίες. Αντί όμως να πραγματοποιηθεί η σύλληψή τους, σημειώθηκαν οι παραπάνω επιθέσεις, που θυμίζουν εκείνες τις Κου Κλουξ Κλαν.

Η αστυνομία αρκέστηκε σε νυχτερινές περιπολίες (καμία σύλληψη μέχρι στιγμής), ενώ ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, Λεωνίδας Εξαρχάκος, συνέστησε εγκράτεια και ηρεμία. Από την πλευρά του, ο τοπικός Τύπος δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα. Μόνο ένα σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε σήμερα σε τοπική εφημερίδα.

Στο μεταξύ, η πλειοψηφία των κατοίκων των Μολάων καταδικάζει τις επιθέσεις. Πολλοί είναι εξάλλου εκείνοι που απασχολούν στα χωράφια τους μετανάστες.

(Φωτογραφία αρχείου)