Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει την «υπερκομματική υποψηφιότητα» του Γ. Καμίνη στην Αθήνα, του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και του Γ. Ψαριανού στην Περιφέρεια Αττικής, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της, Φώτης Κουβέλης, σε συνεδρίαση της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ads

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Φ. Κουβέλης σημείωσε: «Υπάρχουν δυνάμεις που καλούν σε συσπειρώσεις εναντίον του Μνημόνιου. Η θέση μας για το Μνημόνιο είναι ξεκάθαρη: δεν το θέλουμε, το αποκρούσαμε, αλλά η απόκρουσή του προϋποθέτει εναλλακτικές προτάσεις για την έξοδο από τις ασφυκτικές του ρυθμίσεις και όχι αφορισμούς (…). Δεν υποτιμούμε καθόλου τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών, για αυτό και αναδεικνύουμε τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά των εκλογών, όμως είναι επίσης αναμφισβήτητο ότι σε καθεστώς οικονομικής κρίσης με την παρουσία του ΔΝΤ και με δεδομένα τα δυσβάσταχτα βάρη οι πολίτες θα συνυπολογίσουν και το γεγονός αυτό. Δεν συμφωνούμε με συσπειρώσεις και μάλιστα ετερόκλητες από πολιτικής απόψεως που γίνονται στο όνομα της αντίθεσης στο Μνημόνιο».

Ο κ. Κουβέλης επίσης επισήμανε δύο επείγουσες προτεραιότητες αλλαγής στην οικονομική πολιτική: την αύξηση των δημοσίων εσόδων και τη καταπολέμηση της ακρίβειας. «Τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται με λόγια και ευχές και προφανώς με επικοινωνιακή διαχείριση που επιχειρεί η κυβέρνηση», είπε, προσθέτοντας ότι «υπάρχει κι άλλος δρόμος: Το Τετράπτυχο της δικής μας πρότασης: δίκαιη κατανομή βαρών, αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων της ελληνικής διοίκησης, νέο αναπτυξιακό πρότυπο με διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, πράσινη-οικολογική ανασυγκρότηση της οικονομίας».