Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεοπτικών καναλιών, σήμερα το απόγευμα ένας παράνομος μετανάστης από το Αφγανιστάν επιχείρησε να επιβιβαστεί σε νταλίκα. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του, τραυματίστηκε και, όταν οι ομοεθνείς αντιλήφθηκαν το περιστατικό, στράφηκαν κατά του οδηγού της νταλίκας. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας οδηγός, ο οποίος μαζί με τον Αφγανό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στη συμπλοκή επενέβη η αστυνομία, η οποία προέβη σε χρήση χημικών.

Ads

Οι τραυματισμοί αλλοδαπών μεταναστών στην Πάτρα φαίνεται να πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό. Όπως συνοψίζει η ιστοσελίδα Patranews image, τον Ιανουάριο, 19χρονος αλλοδαπός κατήγγειλε ότι έχασε το ένα του δάχτυλο από χτυπήματα με κλομπ λιμενικού και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ένας άλλος Αφγανός, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα οδηγών φορτηγών, όταν οι τελευταίοι τον εντόπισαν να έχει κρυφτεί σε καρότσα φορτηγού που ήταν προς επιβίβαση σε πλοίο της γραμμής Πάτρα-Ιταλία. Λίγες μέρες νωρίτερα, ένας ακόμα αλλοδαπός χτύπησε σοβαρά στην προσπάθειά του να μπει κρυφά σε νταλίκα και κατέληξε στο νοσοκομείο, σε κωματώδη κατάσταση.

Η αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων των μεταναστών και η άρνηση της συμβολής στην αντιμετώπισή τους αυξάνουν την κοινωνική πόλωση στην Πάτρα, η οποία επιτείνεται από τις ρατσιστικές συμπεριφορές μιας μερίδας κατοίκων της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη πυρκαγιά στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης. Tο βράδυ της Τετάρτης 21 Γενάρη, λίγο μετά τις 7, ξέσπασε φωτιά, η οποία κατέστρεψε πάνω από 60 κτίσματα του καταυλισμού, μαζί με το μικρό ιατρείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Όπως καταγγέλλεται στη ιστοσελίδα της Ομάδας Μεταναστών και Προσφύγων image, κάποιοι κάτοικοι φώναζαν στην πυροσβεστική να αφήσει τους μετανάστες να καούν και άλλοι έφτυναν από τα σπίτια τους.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι μετανάστες είχαν μαντρωθεί λόγω.. Καρναβαλιου. Διαβάστε παρακάτω τι έγραφε η εφημερίδα της Πόλης ” Σημερινή” . Δείτε το ρεπορτάζ του Tvxs για την ζωή τους.

Ads

Πάλι κάτω από το… χαλί

Διά της γνωστής μεθόδου η ΕΛ.ΑΣ. θα επιχειρήσει να κρύψει τους μετανάστες.

Το… επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει τον αυστηρό περιορισμό τους εντός των ορίων του καταυλισμού, προκειμένου να μην… θαμπώσουν το καρναβαλικό πρόσωπο της πόλης.

Σχέδιο για “μάντρωμα” των μεταναστών στον καταυλισμό, κατά το τελευταίο διήμερο του Καρναβαλιού, θα εφαρμόσουν και φέτος οι αρχές, επιχειρώντας να κρύψουν το… χάλι της παραλιακής, έτσι ώστε να μην πληγεί το Καρναβάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ασφαλείας θα εφαρμόσουν και αυτή τη φορά αντίστοιχες… μεθόδους με αυτές που έχουν ακολουθηθεί κατά τις επισκέψεις Υπουργών, οπότε και “εξαφανίζονται” οι Αφγανοί.

Χθες το πρωί, ένας εργολάβος από νεοανεγειρόμενη οικοδομή, σε οικόπεδο παρακείμενο στον καταυλισμό, βρέθηκε στο σημείο με… άγριες διαθέσεις, καθώς υποστήριζε ότι οι μετανάστες είχαν “ρημάξει” την οικοδομή, για να ανεγερθούν και πάλι οι κατεστραμμένες από τη φωτιά παράγκες τους. Άλλωστε, ήταν γνωστό και στην αστυνομία πως είχε γίνει “πλιάτσικο” στις γύρω οικοδομές από τους μετανάστες, οι οποίοι έπρεπε να φτιάξουν από την αρχή τα παραπήγματα, ειδικά μέσα στο χειμώνα.

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η τραγελαφική αυτή κατάσταση συνεχίζεται καθημερινά στην παραλιακή και, την ίδια στιγμή, σε μια ακόμη προσπάθεια να κρυφτεί το πρόβλημα κάτω από το… χαλί, η αστυνομία σχεδιάζει απομόνωση των μεταναστών στον καταυλισμό για το διήμερο, εν όψει των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Έτσι, προφανέστατα σε “συνεννόηση” με κάποιους από τους “αρχηγούς” των μεταναστών, θα υπάρξει περιορισμός τους γι’ αυτές τις ημέρες στο χώρο του άθλιου καταυλισμού της Ηρώων Πολυτεχνείου, ούτως ώστε να μην παρατηρηθούν οι γνωστές άθλιες εικόνες και κατά τις ημέρες του κεφιού στην Πάτρα.

Αυτή η κατάσταση κάνει έκρυθμα τα πράγματα στην παραλιακή ζώνη και καθιστά ασφαλώς επιβεβλημένη τη λύση που θα πρέπει να… φέρει μαζί του ο Προκόπης Παυλόπουλος, στις 27 Μαρτίου, οπότε ήδη δήλωσε πως θα βρεθεί στην Πάτρα.