Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Κερατέα, μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στη λεωφόρο Λαυρίου, όπου βρίσκεται το μπλόκο των κατοίκων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή, αλλά η ένταση επεκτάθηκε και έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Ads

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 23.00, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις, με τη χρήση χημικών, επιχείρησαν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι απάντησαν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πετώντας μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ.

Λίγο μετά τη 1.00 εκδηλώθηκε φωτιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας. Οι κάτοικοι αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη, ενώ κατήγγειλαν τους αστυνομικούς για πρόκληση υλικών ζημιών σε σταθμευμένα οχήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 150 άτομα λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα επιτέθηκαν αρχικά στο τμήμα τροχαίας Κερατέας, όπου με πέτρες και άλλα αντικείμενα προξένησαν φθορές σε τρία περιπολικά. Στη συνέχεια πήγαν στο αστυνομικό τμήμα που στεγάζεται σε άλλο κτίριο και με πέτρες, ξύλα και μολότοφ προξένησαν φθορές σε άλλα τρία οχήματα, σε τζάμια του τμήματος και στη σκοπιά.

Ads

Η ένταση αποκλιμακώθηκε λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα και έκτοτε επικρατεί ηρεμία.

Σημειώνεται ότι παρά την προσωρινά θετική για τους κατοίκους απόφαση του ειρηνοδικείου Λαυρίου, οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να αποκόπτουν την πρόσβαση στους κατοίκους, παρά το «άμεσο έννομο συμφέρον» να επισκεφθούν τις περιουσίες τους.

«Οι κάτοικοι δεν μπορούν να δεχτούν την απόφαση να γίνει Χ.Υ.Τ.Α δίπλα στα σπίτια τους. Ακόμα και μέσα στις εορτές, είμαστε εδώ και δίνουμε τον αγώνα μας» τόνισε χθες χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κερατέας. Οι κάτοικοι παρέμειναν στα μπλόκα ακόμα και κατά την αλλαγή του χρόνου όπου και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή και το βράδυ της Τρίτης.