Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στην Πάτρα, όπου η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει ανοιχτή συγκέντρωση ενώ παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Σύμφωνα με το thebest.gr έχουν γίνει τουλάχιστον 40 προσαγωγές και 4 συλλήψεις.

Ads

 
Η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματίσει ανοικτή συγκέντρωση στην οδό Γερμανού. Την ίδια ώρα με συμμετοχή τουλάχιστον 1000 διαδηλωτών βρισκόταν σε εξέλιξη αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Γύρω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Μετά το πέρας του αντιφασιστικού κι ενώ διαδηλωτές παρέμεναν συγκεντρωμένη στην πλατεία Αγ. Γεωργίου ομάδα ατόμων πέρασε από το σημείο και τους προκάλεσε με αποτέλεσμα να σημειωθεί μικροσυμπλοκή.
 
Την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση με ομιλητές τους βουλευτές Μιχ. Αρβανίτη και Χρ. Παππά. Σύμφωνα με το patrastimes.gr,  περίπου 20 άτομα με 10 μοτοσικλέτες κατευθύνονταν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής τα οποία είχαν αποκλείσει άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Οι δυνάμεις της αστυνομίας καταδίωξαν τους μοτοσικλετιστές, με αποτέλεσμα να συλλάβουν τους τέσσερις εξ αυτών.
 
To thebest.gr αναφέρει ότι η αστυνομία μπλόκαρε μεγάλη ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών λίγο πριν αυτοί εισέλθουν στο κτίριο του πρώην Παραρτήματος στην οδό Κορίνθου. Μάλιστα τονίζει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από το παράρτημα. Στη συνέχεια η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη έφοδο στο κέντρο της Πάτρας. Ακολούθησε ένταση και οδομαχίες με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν 40 προσαγωγές νεαρών που οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαίας.
 
Τέλος, σύμφωνα με το patrastimes.gr, ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα, όταν ομάδα περίπου 30-40 ατόμων που ανήκουν στον αντεξουσιαστικό χώρο ενημερώθηκε πως στο ξενοδοχείο Αστήρ έχουν καταλύσει δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα και προσπάθησαν να επιτεθούν. Τελικά απωθήθηκαν με την συνδρομή των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων.