Η υπουργός παιδείας Άννα Διμαντοπούλου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει το εισοδηματικό όριο των 50.000 ευρώ, που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας, να ζητήσουν μεταγραφή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της επιλογής τους, κάνοντας έτσι δεκτό σχετικό αίτημα των εκπροσώπων των ενώσεων τους.

Ads

«Αναγνωρίζουμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ότι πρέπει τα παιδιά των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, για κοινωνικούς λόγους, να στηριχθούν και αυτό κάνουμε, με αξιοκρατικό τρόπο,όμως. Θα έρθει οπωσδήποτε ένα παιδί στη πόλη που θέλει, όχι, όμως, στη σχολή που θέλει, αλλά στη σχολή που μπορεί», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής οι τοποθετήσεις αρμόδιων φορέων που είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που αφορά στο θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, την Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την Οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων.