Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες εργασίες προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, με αποτέλεσμα τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός να παραμείνουν ακινητοποιημένα τη Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή. Δεκάδες δρομολόγια θα ματαιωθούν την Πέμπτη και την Κυριακή.

Ads

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που αφορά την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό, από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο.

Η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο τη Δευτέρα εισέρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ads

Το πρωί της Δευτέρας, εργαζόμενοι του ΟΣΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, έγινε πορεία στο πρώην υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την πορεία, δήλωσε ότι «για μια ακόμα φορά, με πρόσχημα τα μεγάλα ελλείμματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και της εγκατάλειψης του ΟΣΕ, ακολουθείται το μοντέλο της απαξίωσης και της συκοφάντησης των εργαζομένων ώστε να επαναληφθεί και στους σιδηρόδρομους το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης».