Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τα δημόσια έσοδα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να αποτιμηθεί συνολικά η οικονομική κατάσταση. Την ίδια στιγμή, ο κυβενρητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δήλωσε πως η όποια υστέρηση στα δημόσια έσοδα θα αναπληρωθεί με την περαιτέρω περικοπή δημοσίων δαπανών, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν.

Ads

Ο Γ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να μην πληγούν τα χαμηλά εισοδήματα. «η κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση μιας τεράστιας εθνικής προσπάθειας για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και να ξεκινήσει η αναμόρφωση της χώρας, χωρίς να επιβαρυνθούν περισσότερο οι οικονομικά ασθενέστεροι» σημείωσε.

Στη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη και των γενικών και ειδικών γραμματέων του υπουργείου, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο ζητήματα σχετικά με το ΦΠΑ και τη συνολικότερη φορολογική πολιτική.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν άλλες 3 συσκέψεις με το ίδιο αντικείμενο, όπως και συναντήσεις μελών της κυβέρνησης με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Ads

Χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι υπάρχει υστέρηση ύψους 770 εκατ. ευρώ στα έσοδα. Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα και ο Φ. Σαχινίδης, ο οποίος τόνισε πως τους επόμενους μήνες θα φανεί εάν η υστέρηση αυτή είναι πραγματική και αν δημιουργεί προβλήματα.

Μιλώντας στο ρ/σ Real Fm, ο κ. Σαχινίδης απέρριψε πάντως για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα εντός του 2010, παρά την εικόνα των εσόδων. «Κανένα νέο μέτρο μέχρι το τέλος του 2010 -πλην όσων έχουν καταγραφεί στο επικαιροποιημένο μνημόνιο – δεν θα πάρει η Κυβέρνηση παρά το πραγματικό έλλειμμα στα έσοδα» διευκρίνισε.