Το Αζερμπαϊτζάν επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ολοκλήρωσε το Σάββατο την επίσκεψή του στην Κίνα.

Ads

Ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει την Κυριακή επίσκεψη εργασίας στο Μπακού, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν, ενώ αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Οι συζητήσεις του κ. Σαμαρά με την αζέρικη ηγεσία αναμένεται να εστιαστούν στα ενεργειακά θέματα. Η Αθήνα στηρίζει τον αγωγό Trans Adriatic Pipeline (TAP), που διέρχεται και από την Ελλάδα, για τη μεταφορά αζέρικου αερίου στην Κεντρική Ευρώπη, ενώ η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν, Socar, συγκαταλέγεται στους μνηστήρες για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.

Μετά τις επαφές που είχε ο Σαμαράς τόσο με την πολιτική ηγεσία της Κίνας, όσο και με οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, στην κυβέρνηση χαρακτηρίζουν «απόλυτα επιτυχημένη» την επίσκεψη στην ασιατική χώρα, επισημαίνοντας πως από αυτό βγήκαν μόνο θετικά στοιχεία.

Ads

Διαβάστε επίσης- Σαμαράς: Βίζα χωρίς προϋποθέσεις σε Κινέζους επενδυτές ακινήτων

Όπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος, υπάρχει κινεζικό ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του Καστελίου της Κρήτης, καθώς επίσης για το αεροδρόμιο της Αθήνας και για τα περιφερειακά αεροδρόμια.