Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, Βασίλης Μουλόπουλος και Τάσος Κουράκης κατέθεσαν σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα βίαιης συμπεριφοράς εναντίον πολιτών από αστυνομικούς της ομάδας Δέλτα.

Ads

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ερώτηση, στον ξυλοδαρμό που υπέστη ο φωτορεπόρτερ Άρης Μεσσίνης από άνδρες της Ομάδας Δέλτα και των ΜΑΤ στην πρόσφατη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ένας από τους αστυνομικούς που τον ξυλοκόπησε επέβαινε σε μοτοσυκλέτα με αριθμό ΕΑ 6949. Η ίδια ακριβώς μοτοσυκλέτα (ΕΑ 6949) αναφέρεται και στη μήνυση που κατέθεσαν μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών στην επίθεση της Ομάδας Δέλτα στο Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 13 στις 5 Μάη 2010, όταν αστυνομικοί εισέβαλαν αναίτια στο χώρο καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και τραυματίζοντας ανθρώπους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό αν θα διαταχθεί ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό της επίθεσης ενάντια στον φωτορεπόρτερ και ποια μέτρα θα παρθούν για την αντιμετώπιση της βίαιης συμπεριφοράς αστυνομικών της ομάδας Δέλτα προς τους πολίτες.

Διαβάστε σχετικά: