Επίθεση στο τουρκικό στρατιωτικό κοιμητήριο της Νίκαιας σημειώθηκε τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου, χωρίς να έχουν εντοπιστεί οι δράστες. Καταδικάζει το περιστατικό, σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τις ελληνικές αρχές να δράσουν άμεσα για τον εντοπισμό των δραστών.

Ads

«Μας προκαλεί εντύπωση η στιγμή αυτής της επίθεσης. Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενέργειες που προέρχονται από όσους ενοχλούνται από την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα», αναφέρει η ανακοίνωση. «Περιμένουμε από τις ελληνικές αρχές να εντοπίσουν το συντομότερο δυνατόν τους δράστες της επίθεσης, η οποία πλην του τουρκισμού προσβάλλει θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αξίες, και να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ.Πεταλωτής, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης για την απόπειρα βεβήλωσης του τουρκικού στρατιωτικού κοιμητηρίου, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια που επιχείρησε να αμαυρώσει «την εθνική επέτειο και προσέβαλε τις αξίες για τις οποίες δόθηκε ο αγώνας για την ελευθερία».