Επίθεση με εμπρηστική ύλη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο από ομάδα 40 ατόμων στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Οι δράστες, περίπου 25, εμφανίσθηκαν έξω από το θέατρο και ενώ ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει την παράσταση. Οι δράστες κατέβασαν τη μαρκίζα και κρατώντας σιδερολοστούς μπήκαν στο θέατρο, όπου προξένησαν εκτεταμένες ζημίες, πέταξαν μολότοφ, καπνογόνα, και έφυγαν προς το σταθμό μετρό «Ακρόπολης».

Ads

Το θέατρο ανέβαζε την παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης». Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για φιλάθλους του Ολυμπιακού, ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι οι δράστες έλεγαν και συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού.

Το θεατρικό έργο αναφέρεται στην κάθοδο 2.500 οπαδών του ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, όπου συμμετείχαν και δύο νεαρές γυναίκες οπαδοί. Εκείνες όμως είχαν σκοπό να συναντήσουν στον Σταθμό Λαρίσης ένα διάσημο Έλληνα ποπ τραγουδιστή από τον οποίο η μικρότερη έχει ζητήσει -με επιστολή της – ραντεβού. Εν συνεχεία βέβαια διαδραματίζονται τα γνωστά που είχαν συμβεί την περίοδο 1998-99, μετά την επεισοδιακή νίκη του Ολυμπιακού με 2-1.

«Επικράτησαν άγριες καταστάσεις. Έσπασαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους» δήλωσε ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσιώλης, από τους βασικούς συντελεστές της παράστασης και συγγραφέας του έργου.

Ads