Επίθεση από ιδιοκτήτη καφετέριας, αλλά και από έναν θαμώνα του καταστήματος δέχτηκε στο Γκάζι την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, ένας πολίτης που «τόλμησε» να διαμαρτυρηθεί για κατάληψη πεζοδρομίου από παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Ads

Ο άτυχος άνδρας κόλλησε το αυτοκόλλητο των «streetpanthers» με το λογότυπο «Είμαι γάιδαρος! Παρκάρω όπου γουστάρω», σε αυτοκίνητο θαμώνα καφετέριας που ήταν παράνομα παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από το κατάστημα, αποκλείοντας τη διέλευση των πεζών από το πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με τους «streetpanthers» μόλις το αντιλήφθηκαν ο μαγαζάτορας αλλά και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου επιτέθηκαν στον πολίτη, βρίζοντάς τον και χτυπώντας τον ενώ του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο για να μην καλέσει βοήθεια. Παράλληλα κανένας άλλος από τους καταστηματάρχες της περιοχής δεν επενέβη.

Το tvxs επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ακτιβιστή της κίνησης «streetpanthers», Χρήστο Μαντά ο οποίος δήλωσε: «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Το παιδί διαμαρτυρήθηκε για αυτήν την κατάσταση και δέχτηκε επίθεση από τραμπούκους».

Ads

Την άνανδρη επίθεση διέκοψαν δύο δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι έτυχε να βρίσκονται εκεί. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου κατά παράδοξο τρόπο έφυγε ανενόχλητος χωρίς να κρατηθούν τα στοιχεία του ή ακόμα και οι πινακίδες του οχήματος, ενώ κανένας δεν βεβαίωσε την παράβασή του

Αντίθετα η αστυνομία επιτέλεσε «επιτυχημένα» για άλλη μια φορά το έργο της. Τα όργανα της τάξης φρόντισαν να συλλάβουν εκτός από τον καταστηματάρχη και τον πολίτη που δέχτηκε την επίθεση, αφού εναντίον του υποβλήθηκε μήνυση από τον καταστηματάρχη για εξύβριση.

Την ίδια ώρα ο πολίτης που δέχτηκε την επίθεση νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο φρουρούμενος! Φαίνεται πως η αστυνομία έδωσε την πρέπουσα προσοχή σε ένα παιδί που διετέλεσε το έγκλημα να διαμαρτυρηθεί για την κατάληψη του δημοσίου χώρου.

Μετά από πολλές προσπάθειες και πιέσεις, το παιδί που βρισκόταν υπό κράτηση στο νοσοκομείο αφέθηκε ελεύθερο αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 23 Μαϊου. Την ίδια μέρα θα δικαστεί και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος, αν και υπό κράτηση για αυτόφωρο, δεν δικάστηκε λόγω απουσίας του μάρτυρα που νοσηλευόταν.

Ρεπορτάζ: Σίσκος Στέφανος