Διαστρέβλωση των δηλώσεων περί «κοπριτών» δημόσιων υπάλληλων κατήγγειλε -μιλώντας στους δημοσιογράφους- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου. Ο ίδιος διαμήνυσε ότι δεν τίθεται ζήτημα «ηρωικής εξόδου» του από την κυβέρνηση.

Ads

«Συνεχίζω το έργο μου και γι’ αυτό θα κριθώ», διαμήνυσε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα κάνει το χατήρι σε όσους, όπως υποστήριξε, του επιτίθενται. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχει δηλώσει όσα του καταλογίζονται και πως «κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα».

Παράλληλα, διαμήνυσε ότι δεν διαφωνεί με το κυβερνητικό έργο για κανένα ζήτημα. Επ’ αυτού, τόνισε ότι ταυτίζεται με μια σειρά από ζητήματα όπως τα πρότυπα σχολεία και η κατάργηση του σταυρού προτίμησης η οποία εξετάζεται ενόψει του νέου εκλογικού νόμου. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα «ηρωικής εξόδου» του από την κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι αυτό συνέβη στο παρελθόν δύο φορές (επί Σημίτη), όπως είπε, λόγω ουσιαστικής πολιτικής διαφωνίας (Οτσαλάν και Ασφαλιστικό).

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στο Κατάρ, ανέφερε ότι αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον, με νέους όρους, για την επένδυση στον Αστακό. Σε αυτό το πλαίσιο, αποσύνδεσε την περιοχή του Ελληνικού και πρόσθεσε ότι οι επενδυτές ενδιαφέρονται για τα τουριστικά ακίνητα.

Ads

Πέρα από την έγκριση του νομοσχεδίου για τις μεταφορές, και την ανακοίνωση παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το Δίστομο, το υπουργικό συμβούλιο επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη θαλάσσια στρατηγική, με στόχο τη διατήρηση ή και αποκατάσταση της καλής περιβαλλοντικής κατάστασης του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέχρι το 2020.

Ανάμεσα σε άλλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, φέρεται να έχει υπογραμμίσει την ανάγκη για μεγαλύτερη έμφαση στα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών.